Gubitak kose? Biotin može pomoći

  • by
gubitak-kose

Gubitak kose? Biotin može pomoći

Bilo da ste muškarac ili žena, ali posebno za dame, gubitak kose može biti traumatičan. Tradicionalno, žene su mnogo polagale na lepotu svoje kose, o čemu svedoče milijarde dolara i milioni sati utrošenih na negu kose. Skoro svaka žena u Sjedinjenim Državama „popravi” svoju kosu pre nego što ode negde važno, na primer na posao, na sastanak sa mužem ili dečkom, ili čak na ručak sa prijateljima (da li je kosa polomljena – zašto to zovemo popravkom?) .

Ako patite od gubitka kose, verovatno se javljaju i drugi gubici. Možda ćete imati gubitak slike o sebi, gubitak nade ili duševni mir. Ako imate gubitak kose, biotin može pomoći u ublažavanju, ne samo gubitka kose, već i da povratite vaše samopouzdanje.

Šta je biotin?

Biotin je vitamin iz porodice B-vitamina; možda ste bolje upoznati sa B-6 i B-12, koji su uobičajeni vitamini kojih mnogi ljudi ne dobijaju dovoljno; u stvari, injekcije B-12 se obično prepisuju za različite zdravstvene probleme. Biotin je još jedan vitamin B, sa kojim možda niste toliko upoznati. Stručnjaci za gubitak kose često izražavaju potrebu za opštim dobrim zdravljem, a svakako je dobijanje adekvatnih nivoa B-vitamina od suštinskog značaja za dobro opšte zdravlje i zdravu kosu. Neki medicinski stručnjaci čak prepisuju biotin koji se uzima kao deo metoda lečenja Propecia ili Rogaine.

Biotin, kao i većina vitamina i minerala, može se prirodno naći u različitim vrstama hrane, ali u našem društvu koje vodi računa o zdravlju i težini, takođe je neophodno razumeti da obično biotin koji dobijate hranom nije dovoljan. Pošto se biotin ne nalazi u velikim količinama u hrani koju jedemo, morali biste da konzumirate previše hrane da biste dobili dovoljno biotina.

Dakle, ako imate gubitak kose, suplementi biotina mogu biti mudri, umesto da pokušavate da jedete dovoljno da dobijete sav biotin koji vam je potreban. U slučaju da odlučite da jedete na putu do zdravije kose, budite sigurni i započnite rigorozne vežbe da biste sagoreli dodatne kalorije. Da se ​​nisi usudio! Šalio sam se o dodatnom jelu; ipak ne vežba. Imati proređenu kosu je dovoljno loše; ne želite da postanete gojazni u potrazi za zadržavanjem kose. Ako odlučite da probate biotin zbog problema sa gubitkom kose, dodatni bonus bi verovatno bili i zdraviji nokti. Biotin je takođe poznat po tome što pomaže u obnavljanju zdravlja noktiju.

Ako ste zabrinuti da ćete izgubiti kosu i tražite neke jednostavnije lekove, biotin se takođe može naći u lokalnim proizvodima, što može biti korisno i vredi pokušati. Biotin šampon i biotin losion su lako dostupni. Ionako ćete oprati kosu i hidratizirati kožu, pa zašto ne nabavite zdrav biotin dok to radite?

Bilo da ste mladi ili stari, muško ili žensko, sujetni ili prizemni, gubitak kose može biti zabrinjavajući i zabrinjavajući. Ako osetite gubitak kose, biotin proizvodi mogu biti jedan od odgovora na vaš problem.